Tiramisu

Betekenis letterlijk “Trek mij omhoog”..en wij vertalen het naar “Maak mij blij”. Dit doen wij graag met een lekker typisch Italiaans dessert.

 

Bresaola

Genoemd naar een plaatsje in de streek Lombardije.

Gedroogde osssehaas wat eerst met zout is behandeld 10 dagen lang. Daarna volgt het drogen en het rijpen van dit mooie stuk vlees.

Na ongeveer 12 weken heeft het vlees veel vocht verloren en kunnen er direct dunne plakjes van gesneden worden.

Wij verwerken het als een carpaccio met olijfolie van goede kwaliteit, citroensap, peper en een parmezaancrisp (geen zout).

 

Farina Tipo 00

Graan ( Farina) heeft verschillende kwaliteits normen.

Wij gebruiken voor het maken van de pasta alleen maar Tipo 00. Dit is meel wat in de meelfabriek door 6 achter elkaar geplaatste paar walsen gemalen is.

Het meel van de voorste walsen heeft de hoogste kwaliteit. Dit is de Tipo 00 het zachte elastische meel.

 

E-mailadres: Simone@trattoria-simonetti.nl

T  06 - 271 01 271